1 Reclutà setanta mil traginers i vuitanta mil picapedrers per a treballar a la muntanya, a les ordres de tres mil sis-cents capatassos.
    2 Després trameté a Hiram, rei de Tir, aquest missatge: «Tu vas enviar fusta de cedre al meu pare David perquè edifiqués el palau on residia. Fes amb mi tal com vas fer amb ell. 3 Ara jo vull construir un temple dedicat al nom del Senyor, el meu Déu, vull consagrar-lo a ell, cremar-hi encens aromàtic, tenir-hi sempre els pans d’ofrena, i oferir els holocaustos del matí i del capvespre, els dels dissabtes, els de les festes del primer dia de mes i els de les festes solemnes del Senyor, Déu nostre. Així es farà perpètuament a Israel. 4 El temple que vull edificar ha de ser gran, perquè el nostre Déu és el més gran de tots els déus. 5 Però, qui es veurà amb cor d’edificar-li un temple, si ni el cel ni el cel del cel no poden contenir la seva immensitat? I qui soc jo per a edificar-li un temple, ni que fos tan sols per a cremar encens en honor seu? 6 Envia’m, doncs, un home expert en l’art de treballar l’or, la plata, el bronze, el ferro, i en l’art de tenyir teixits de color de porpra vermella, de carmesí i de porpra violeta, i que sàpiga gravar i esculpir baixos relleus. Treballarà amb els artesans que va preparar el meu pare David i que jo tinc a Judà i a Jerusalem. 7 Envia’m també fusta de cedre, de savina i fusta olorosa del Líban, perquè jo sé que els teus operaris saben tallar els troncs del Líban. Els meus operaris aniran amb els teus 8 per tal de proveir-me de fusta en gran quantitat, perquè el temple que vull construir ha de ser gran i meravellós. 9 Als qui tallin els arbres els donaré vint mil càrregues de blat molt, vint mil d’ordi també molt, vint mil mesures de vi i vint mil d’oli.»
    10 Hiram, rei de Tir, respongué a Salomó en una carta que li va enviar: «El Senyor t’ha fet rei del seu poble, perquè se l’estima.» 11 I afegia: «Beneït sigui el Senyor, Déu d’Israel, que ha fet el cel i la terra: ell ha concedit al rei David un fill savi, dotat de seny i d’enteniment, que li construirà un temple i per a si mateix edificarà un palau! 12 T’envio, doncs, Hiram, el primer dels meus fonedors, un home expert i intel·ligent. 13 És fill d’una dona descendent de Dan, i el seu pare és un home de Tir. Sap treballar l’or, la plata, el bronze, el ferro, la pedra, la fusta, la porpra vermella i violeta, i també el lli i el carmesí; coneix igualment l’art de gravar tota mena de figures, i durà a bon terme qualsevol treball que li sigui confiat, amb la col·laboració dels teus experts i dels que tenia el teu pare, el meu senyor David. 14 Ara, doncs, senyor meu, envia als teus servents el blat, l’ordi, l’oli i el vi que has promès. 15 Nosaltres ens ocuparem de tallar tots els arbres del Líban que necessitis i te’ls enviarem per mar en rais a Jafa; tu t’encarregaràs de transportar-los a Jerusalem.»
    16 Salomó va fer el cens de tots els estrangers que residien al país d’Israel; aquest cens va ser posterior al que ja havia fet David, el seu pare. El resultat va ser de cent cinquanta-tres mil sis-cents. 17 Setanta mil els va destinar a traginers, vuitanta mil a picapedrers a la muntanya, i tres mil sis-cents els nomenà capatassos per a fer treballar la gent.