1 Després David digué:
—Aquest lloc és el temple del Senyor-Déu, i aquest és l’altar dels holocaustos d’Israel.

Preparatius per a la construcció del temple


    2 David va ordenar de reunir els estrangers que residien al país d’Israel i va designar picapedrers perquè preparessin carreus per a edificar el temple de Déu. 3 A més va reunir una gran quantitat de ferro per a fer els claus dels batents de les portes i les seves abraçadores, i un munt de bronze impossible de pesar; 4 era també incalculable la quantitat de fusta de cedre amb què els sidonis i els tiris havien proveït abundosament David.
    5 David pensava: «El meu fill Salomó encara és jove i poc madur, i el temple que hem de construir per al Senyor ha de ser famós en tots el països per la seva grandesa i esplendor. Jo li ho deixaré, doncs, tot preparat.» Per això David, abans de morir, va fer grans preparatius. 6 Va cridar el seu fill Salomó i li ordenà que construís un temple per al Senyor, Déu d’Israel.
    7 David digué a Salomó:
—Fill meu, jo havia desitjat construir un temple dedicat al nom del Senyor, el meu Déu.
8 Però el Senyor em va comunicar la seva paraula i em va dir: “Tu has fet moltes guerres i has vessat molta sang. Per tant, no has d’edificar un casal dedicat al meu nom: he vist que és molta la sang que has vessat per terra. 9 Però naixerà de tu un fill que serà un home reposat; jo li concediré el repòs de tots els enemics que l’envolten. Mentre ell visqui faré que Israel estigui en pau i tranquil·litat. Per això es dirà Salomó (que vol dir ‘home de pau’). 10 Serà ell qui construirà un casal dedicat al meu nom; serà per a mi un fill i jo li seré pare, i mantindré per sempre el tron del seu reialme a Israel.” 11 I ara, fill meu, que el Senyor sigui amb tu, perquè duguis a bon terme la construcció del casal del Senyor, el teu Déu, tal com ell ha promès. 12 Que ell et doni seny i enteniment quan et confiarà el govern d’Israel, perquè compleixis la Llei del Senyor, el teu Déu. 13 Si compleixes els decrets i les prescripcions que el Senyor va manar a Moisès per al poble d’Israel, tot ho duràs a bon terme. Sigues ferm i decidit. No tinguis por, no t’acovardeixis. 14 Mira, jo, amb molt treball, he preparat per al temple del Senyor tres mil tones d’or, trenta mil tones de plata i una quantitat incalculable de bronze i de ferro, a més de pedra i fusta, i tu n’hi hauràs d’afegir encara més. 15 També disposes de molts obrers: paletes, picapedrers, fusters i tota mena d’artesans experts. 16 Tens de sobres or, plata, bronze i ferro. Ves, posa mans a l’obra i que el Senyor sigui amb tu.
    17 David va ordenar a tots els prohoms d’Israel que col·laboressin amb el seu fill Salomó. 18 Els digué:
—El Senyor, el vostre Déu, és amb vosaltres i us ha concedit el repòs per tot el voltant. Ell ha posat a les meves mans els habitants d’aquest país, sotmès ara a ell i al seu poble.
19 Dediqueu-vos, doncs, de cor i d’ànima, a complir la voluntat del Senyor, el vostre Déu. Disposeu-vos a construir el santuari del Senyor-Déu, per tal de poder traslladar l’arca de l’aliança del Senyor i els objectes sagrats de Déu al casal dedicat al seu nom.