Exhortació a tots els fidels


    1 Recorda a tots que s’han de sotmetre als governants i a les autoritats i que els han d’obeir, que han d’estar sempre disposats a fer el bé. 2 Que no insultin ningú ni es fiquin en baralles, que siguin gent de bon tracte i donin proves de la més gran dolcesa amb tothom.
    3 En altre temps, també nosaltres érem insensats, desobedients, gent esgarriada, esclaus de tota mena de passions i de plaers, actuàvem amb malícia i enveja, ens fèiem odiosos i ens odiàvem els uns als altres. 4 Però ara Déu, salvador nostre, ha manifestat la seva bondat i el seu amor als homes. 5 Ell ens ha salvat no per les bones obres que podíem haver fet, sinó en virtut del seu amor, mitjançant el bany regenerador i el poder renovador de l’Esperit Sant 6 que ell ha vessat abundosament sobre nosaltres per Jesucrist, el nostre salvador. 7 Així, fets justos per la seva gràcia, som, en esperança, hereus de la vida eterna.
    8 Això que ara et dic és digne de fe, i vull que ho remarquis amb fermesa, perquè els qui han cregut en Déu s’esforcin a ser els primers en la pràctica de les bones obres. Això és bo i útil a tothom. 9 Evita, en canvi, les discussions estúpides sobre genealogies, i les disputes i polèmiques entorn de la Llei: totes són inútils i absurdes. 10 Al qui és sectari, després d’una primera i d’una segona amonestació, expulsa’l. 11 Ja saps que un home així va del tot desencaminat i peca: ell mateix es condemna.
    12 Quan t’hauré enviat Àrtemes o Tíquic, afanya’t a venir a trobar-me a Nicòpolis, perquè he decidit de passar-hi l’hivern. 13 Prepara amb cura el viatge de Zenes, l’advocat, i d’Apol·ló: preocupa’t que no els falti res. 14 Que també els nostres aprenguin a ser els primers en la pràctica de les bones obres i a ajudar els qui ho necessiten. Així no es quedaran sense fruit.
    15 Et saluden tots els qui són amb mi. Saluda els nostres amics en la fe.
Que la gràcia sigui amb tots vosaltres.